Bootstrap nedir? Nasıl Kullanılır?
Öncelikle bootsrap hakkında bilgi sahibi olalım. Bootsrap 2010 yılında geliştiriciler Mark Otto ve Jacob Thornton tarafından oluşturulmuştur. Başlangıçta kendisini Twitter’da dahili bir proje olarak sundu, ancak daha sonra bağımsız oldu ve bu nedenle tüm dünyadaki geliştiriciler tarafından web arayüzlerinin oluşturulması için bir temel olarak kullanılabilir hale geldi. Şu anda web sitelerini daha etkili hale getirmek için en verimli ve en çok kullanılan çerçeve olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, burada Bootstrap’in ne olduğunu ve bu yararlı aracı kullanmayı öğrenmeyi göstermek istiyoruz.
Bootstrap Grafik araç koleksiyonu
Bootstrap nedir? Tam tanımı, ihtiyaçlarımıza göre değiştirilebilen ve uyarlanabilen çok sayıda işlevsellik ve stile sahip olmanızı sağlayan grafik, stilistik ve düzen araçlarının bir koleksiyonudur. Ana tarayıcıların en son sürümleriyle uyumlu olduğu için kullanımı çok yönlüdür. Ana işlevi etkili web tasarımıdır ve kullanılan cihazın boyutuna ve özelliklerine göre dinamik olarak uyarlanabilir. Dolayısıyla, bu grafik enstrümantasyon koleksiyonu, çok cihazlı ve çok platformlu bir kütüphane görevi görür.
Bootstrap İle Yeni siteler oluşturma
Şimdi kendimize bu makalede sorduğumuz ikinci sorunun tatminine geliyoruz, bu yüzden Bootstrap kullanmak gerekiyor. Bu nedenle, her şeyi baştan yazmak istemeden yeni bir web sitesi oluşturmak istediğinizde bu aracı kullanmanın uygun olduğunu söyleyebiliriz. Aslında, Bootstrap, diğer tüm çerçeveler gibi, onu kullananların çok daha pratik ve daha hızlı bir şekilde sofistike bir proje geliştirmesine izin verir. Ancak, web tasarım ile ilgili herhangi bir sorunun kesin çözümünü temsil etmemelidir; çünkü bu aracın kullanımı, tamamlanması planlanan projenin özel geliştirme ihtiyaçları ile ilgili olarak duruma göre değerlendirilmelidir.
Bootstrap Ana bileşenleri
Bootstrap’in ana bileşenleri, Grid System veya 960 piksel taban genişliğine sahip bir grid üzerinde düzenlenmiş genel kabı, içeriği mizanpajı veya şablonumuzun temel yapısını tanımlayacak çeşitli satır ve sütunlara dağıtmak için düşünen bir sayfa kümesidir. Daha sonra, tüm tipografik bölümle ilgili bir dizi önceden tanımlanmış stil içeren bir araç olan CSS Base, kullanıma hazır stilleri ve simgeleri hatırlamak için tabloların, paragrafların, formların ve düğmelerin başlıklarına ve yönetimine ilişkin bölümdür. Sonra diğer javascript bileşenleri, yani açılır menüler, sekme ara yüzleri, araç ipuçları, uyarılar, adaccordion menüleri, kaydırıcılar, gezinme bannerları gibi öğeler var. Tüm bunlar herhangi bir müdahale olmaksızın Bootstrap tarafından yorumlanan veri özniteliklerinin varlığı sayesinde Javascript kodunu yazmaya izin veriyor.
Bootsrap nedir makalemizi okuduysanız siz de bootsrap hakkında bilmeniz gereken temel konuları artık biliyorsunuz.