SEO Nedir? WordPress SEO Nasıl Yapılır?
Seo Nedir ? Sorusunu kısaca açıklamak gerekir ise ; Seo Search Engine Optimization’in Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonudur. Kısacası bir web sitesinin arama motorlarında üst sırada yer almasında Seo’un oldukça büyük bir önemi vardır. Seo nedir sorusunun önemini bu şekilde anlamak mümkün olacaktır.
Seo Ne Demek?
Bir kişi, arama yaptığı vakit genel olarak ilk sonuçlara bakacağı için Seo çalışmalarının düzgün bir şekilde yapılması gerekir. Böylece site hedeflediği noktaya ulaşacaktır. Bugün başarılı web sitelerini kısa bir süre incelediğimiz vakit Seo çalışmalarının oldukça başarılı bir şekilde yapıldığını görüyoruz.
Seo Nasıl Yapılır?
Seo’nun öneminden sonra sırada Seo’nun nasıl yapılacağına gelirsek öncelikle hedef kitle belirlenmesi gerekir. Çünkü bir Seo çalışmasının belki de en önemli konularından bir tanesi de anahtar kelime seçimidir. Anahtar kelime seçimi, kitlenin nasıl bir şekilde arama yapacağına göre belirlenir. Ayrıca anahtar kelime seçimi yapıldıktan sonra site içerikleri optimize edilecek ve sonrasında Url yapıları da güncellenecektir.
Sonrasında sektör ve rakip analizi başarılı bir şekilde yapılmalıdır. Rakiplerin hangi konularda artısı ve eksisi olduğu incelenerek gerekli çalışmalar yapılacaktır. Kullanıcılar sıkı bir şekilde takip edilerek bu kullanıcılara uygun olan anahtar kelimeler belirlenmelidir. Aynı zamanda web sitesi mutlaka mobil uyumlu olması gerekecektir. Seo’da önemli olan hususlardan bir tanesi de paragraf yapısıdır. Paragraflar kullanıcıyı sıkmayacak şekilde düzenlenmeli gerekli maddelemeler yapılmalıdır. Paragrafların 150 kelimeyi geçmemesi önemliyken alt başlık kullanımı da oldukça önemlidir. Bir konu ne kadar uzun olursa o kadar fazla alt başlık gerecektir.
Seo Çalışması Nasıl Yapılır?
Seo nedir sorusundan sonra çalışmasına da geçecek olursak bunu web sitesinin editörleri yapacaktır. Oluşturulan içerikler incelenerek Seo’ya uyumlu olmayan kısımlar düzenlenmeli, anahtar kelime kontrolü yapılmalı ve alt başlıklara da dikkat edilmesi gerekir. Bir yazının okunması için başlığının da dikkat çekici olması gerekir. Fakat sırf bunun için konuyla alakasız bir başlık seçimine de müsaade edilmemelidir.
WordPress Seo Ayarları Nasıl Yapılır?
Birçok web sitesi WordPress kullanmaktadır. WordPress kullanan bir web sitesinde Seo çalışması çok daha profesyonel şekilde yapılır. Bunu maddeler halinde incelemek gerekirse;
- Tema seçimi oldukça önemlidir. Temiz kodlanmış ve Seo uyumlu tema seçilmelidir.
- WordPress adresi ve site adresi aynı olmalıdır. Yani sitenin www. versiyonu kullanılıyorsa WordPress’te de bu kullanılmalıdır.
- WordPress üzerinden açılan konunun Url’si ayarlanırken Seo uyumlu olmasına özen gösterin. Yani uzun bir Url yerine daha sade bir Url tercih edilmelidir.
- WordPress’in birçok Seo eklentisi bulunmaktadır. Rank Math, Yoast, All in One bunlar arasında yer alır. Bir tanesini tercih edin.
- Kategorileri doğru seçin. Yani bir spor konusunu yemek kategorisine açmayın. Aynı zamanda yazılan yazılar için doğru ve dikkat çekici etiketler seçin. Seo nedir konusunda en önemli hususlardan bir tanesi de budur.
- WordPress yorumlarını aktif edin. Böylece siteniz daha çok takipçi çekecektir. Fakat spam yorumları engellemek için yorumlar el ile onaylanmalı bölümünü aktif edebilirsiniz.
- Son olarak görseller optimize edilmelidir. Konuyla alakalı görseller içeriği daha zengin gösterecektir. Bu görsellere açıklayıcı title ve alt etiketler eklenebilir.
WordPress Sitelerinizi SEO’nuzu geliştirmek, web sitelerinize daha fazla trafik çekip daha fazla kazanc elde etmek için WordPress Seo çok önemlidir. Ne yazık ki çoğu WordPress SEO kılavuzu, yeni kullanıcıların başlaması için çok tekniktir.
Web sitenizin trafiğini artırma konusunda ciddiyseniz, WordPress SEO en iyi uygulamalarına dikkat etmeniz gerekir.
WordPress, içeriğinizi SEO dostu bir şekilde yapılandırmayı, yönetmeyi ve yayınlamayı kolaylaştırır. Bu nedenle arama motoru optimizasyonu için en iyi CMS olarak kabul edilir .
Bir stratejiniz yoksa WordPress özelliklerine, temalarına ve eklentilerine güvenmek organik trafiğinizi artırmanıza yardımcı olmaz.
WordPress’i kurduktan sonra, öncelikle WordPress web sitesinin arama motorlarına görünür olduğundan emin olmalısınız.
” Arama Motoru Görünürlüğü “, arama motorlarının web sitenizi taraması ve dizine eklemesi gerekip gerekmediğini belirlemenizi sağlar . WordPress’i zaten yüklediyseniz, bu ayarı Ayarlar > Okuma altında bulabilirsiniz .
“Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelle” işaretliyse, ilk önemli adım bu onay kutusunun işaretini kaldırmak ve kaydetmek olmalıdır.
URL yapınızı optimize edin
Açıklayıcı bir URL yalnızca SEO için önemli değildir, aynı zamanda hatırlaması daha kolay olduğu için kullanıcıların bakış açısından da çok önemlidir.
WordPress’te standart URL : www.webajansi.com/?p=123
WordPress’te açıklayıcı URL: www.webajansi.com/web-tasarim
Her iki URL de aynı makaleye işaret eder, ancak ilk URL, WordPress’teki standart bir URL örneğidir. İkincisi özelleştirilmiş bir yapıya sahiptir.
WordPress’te, Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar aracılığıyla standart bir URL’yi özel bir URL’ye kolayca değiştirebilirsiniz.
Resimlerinizi optimize edin
Görseller, bir web sayfasına inanılmaz miktarda değer katar. Sayfaları daha çekici hale getirir ve ziyaretçilerin içeriği daha iyi anlamasına yardımcı olur. Optimize edilmiş görseller, ziyaretçilerin web sitenizi Google Görsel Arama aracılığıyla bulmaları için başka bir yol da sunar.
Google şu anda bir resmi tam olarak yorumlayamadığından , WordPress’te resimlerinizi optimize ederken aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısınız :
1. Görüntü dosyalarınızı, ayrı sözcükleri kısa çizgilerle birleştirerek açıklayıcı bir dosya adıyla kaydedin. Bu dosya adı resmin URL’sine eklenecektir ve bu nedenle Google tarafından “okunur”, bu nedenle resim için anlamlı olan anahtar kelimeleri stratejik olarak kullanmayı da düşünmelisiniz.
2. Her resme alternatif metin (alt etiketler) ekleyin . Resimlerinize alternatif metin eklemek , erişilebilirlik için en iyi uygulamadır, resim yüklenemezse görüntülenir ve Google’ın resim tarafından kullanıcıya sunulan bilgi türünü anlamasına yardımcı olur.
Alt etiketleri doğrudan WordPress’e bir görsel yüklerken veya medya kitaplığına (menü öğesi: Medya) ilgili görsele tıklayarak ekleyebilirsiniz.
Ek olarak, resimle ilgili diğer metinleri düzenleme seçeneğiniz de olacak. Bir ziyaretçi resmin üzerine geldiğinde görüntülenecek resim için bir başlık ekleyebilir ve URL’yi ve dosya adını ilgili anahtar kelimeleri içerecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca görüntünün boyutu, boyutları ve biçimiyle ilgili ayrıntıları da göreceksiniz
WordPress Seo Hizmetimizden yararlanmak için Bize Ulaşabilirsiniz.